Nieuwe bestuursploeg in Turnhout voorgesteld

Op 10 november 2012

De drie nieuwe coalitiepartners, N-VA, CD&V en SP.A hebben een akkoord bereikt over de verdeling van de bevoegdheden. Ook de schepenen werden ondertussen aangeduid. Toekomstig burgemeester Erwin Brentjens (N-VA) stelde de nieuwe bestuursploeg voor tijdens een persconferentie.

Burgemeester Erwin Brentjens, als burgemeester ook verantwoordelijk voor veiligheid en stadsregionale samenwerking, zal worden geflankeerd door acht schepenen.

Voor de N-VA zijn dat Tom Versmissen (economie, ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling, wonen en landbouw), Pascale Mathé (onderwijs en burgerzaken), Willy Van Geirt (cultuur, toerisme en mobiliteit) en Paul Moelans (communicatie en stadsbedrijven).

De CD&V vaardigt Francis Stijnen (financiën, kerkfabrieken, markten en foren) en Luc Op de Beeck (OCMW-voorzitter) af. Luc Hermans neemt het voorzitterschap van de gemeenteraad voor zijn rekening.

SP.A, tot slot, stuurt Peter Segers (gelijke kansen, kinderopvang, preventie, sociale tewerkstelling, buurt- en wijkwerking en wegen en groenbeheer) en Hannes Anaf (sport, jeugd, milieu en strategische planning) naar het schepencollege.

Bijgevoegd vindt u een uitgebreider overzicht van de bevoegdheden van de schepenen.

Erwin Brentjens: “Met deze nieuwe bestuursploeg gaan we voor een goede mix van vernieuwing en ervaring. De komende weken zullen we samen met de coalitiepartners hard werken aan een sterk bestuursakkoord. Wees gerust: onze ploeg zal er staan wanneer ze op 2 januari 2013 van start gaat!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is