11-juli viering in mineur

Op 11 juli 2011

N-VA Turnhout wenst zijn ongenoegen te uiten over het programma dat het stadsbestuur voorzien had in de raadszaal afgelopen maandagmiddag n.a.v. het 11-juli-gebeuren.

Burgemeester Stijnen vatte aan met een korte speech, gevolgd door de boeiende en bezielde bijdrage van Leo Van Mierlo (VOS).

Daarna volgde een veel te lange toespraak van 40 minuten door professor historicus Frans-Jos Verdoodt, die vooral geschiedkundige feiten van 700 jaar geleden aanhaalde en onder meer een federale staat met vier gewesten bepleitte. Vele aanwezigen waren het niet eens met zijn standpunten en verlieten prompt de zaal. De verwachtingen waren dan ook hoog voor een culturele bijdrage door schrijfster Kristien Hemmerechts.

Toen zij tijdens haar gedichten voornamelijk sprak over penetratie, condooms en het liefdesspel verlieten op hun beurt ook nog de resterende families met kinderen en meerdere ouderen de raadszaal. 

N-VA Turnhout begrijpt niet dat het stadsbestuur de regie van de Vlaamse Feestdag niet in eigen hand hield waardoor deze dag voor Vlamingen nu in mineur is geëindigd.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is