CD&V-trio blaast mobiliteitsplan op

Op 1 maart 2011

Groen! en Open Vld stemden ook tegen. "We zijn verrast", zegt Jeff Dierckx van Groen! (foto boven). "De meerderheid oogst wat ze gezaaid heeft. We juichen dit toe, maar uiteindelijk moet er wel een plan komen." Jan Maes van Open Vld (foto onder) haalt de champagne boven. "Dit noem ik consequent gedrag. De drie mensen van CD&V die hebben tegengestemd, hebben hun hart laten spreken." N-VA heeft geen verkozenen, maar reageert ook gelukkig. "Dit is een duidelijke stem van het volk."

Ook vreugde bij Paul Meeus (Vlaams Belang, foto boven) en Peter Reniers (LDD, foto onder). "Dit is historisch. Voor zover ik weet, is dit nog nooit gebeurd", aldus Meeus. "Natuurlijk gingen wij tegenstemmen. Maar ik had nooit durven hopen dat leden van de meerderheid zich zouden onthouden. Of ik blij ben? Dit is een politiek spel, maar het maakt duidelijk dat er binnen de meerderheid iets fout zit. Als ze meer met de oppositie én de eigen partij had overlegd, had het misschien niet zo'n vaart gelopen."

Glunderend gezicht  bij Jean-Pierre Maes (foto) van TOM (Turnhout Opnieuw Mobiel) na afloop van de gemeenteraad. "TOM wint. Dit bewijst alleen maar hoe sterk TOM is geworden in enkele weken tijd. We laten onze lijsten met handtekeningen liggen in de handelszaken. We kunnen onmogelijk stoppen. We zullen de lijsten nu niet vervangen omdat ze ongeldig zijn voor een referendum (dat bleek vandaag pas, red.), maar gewoon als petitie. Het is nu duidelijk hoe sterk mobiliteit leeft onder de Turnhoutenaars."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is