Nieuw bestuursakkoord: N-VA Turnhout kritisch positief

Op 4 mei 2011

N-VA Turnhout las met veel belangstelling het nieuwe bestuursakkoord van de stad: “We feliciteren alvast Astrid Wittebolle, zowel met haar schepenzitje als met een aantal goede aanpassingen aan het bestuursakkoord, in de eerste plaats dan op vlak van mobiliteit.” Vraag is natuurlijk wie al dat lekkers gaat betalen. Uit de lege stadskas zal het in elk geval niet komen.

Aangepast bestuursakkoord

Het nieuwe bestuursakkoord bevat zeker een aantal positieve elementen. Zo worden de principes uit het alternatieve mobiliteitsplan 'Parkstad Turnhout’ erkend als basis voor het mobiliteitsbeleid. De N-VA heeft dit altijd gesteund en zal dat blijven doen.

Sommige doelstellingen en concrete acties blijven dan weer wat vaag. Zo klinkt het “versterken van de positieve aanpak van hangjongeren” misschien wel leuk. Vraag is echter of dit de storende overlast, die zeker niet exclusief toe te schrijven valt aan jongeren alleen, krachtdadig genoeg zal aanpakken.

Budgettair los zand

Grote vraagtekens plaatst de N-VA echter wel bij de budgettaire haalbaarheid van de aangekondigde maatregelen. Iedereen weet dat Turnhout nu al kampt met een grote schuld.

Voorzitter Tom Versmissen: “Maatregelen aankondigen waarvan je als bestuur nu al weet dat je ze allemaal samen niet kan betalen, is de mensen iets wijsmaken. Dit soort politiek zijn de Turnhoutenaren meer dan beu. Ik had gehoopt dat men die les ondertussen al wel had geleerd, niet dus.”

Einde van het circus?

Tot slot roept N-VA Turnhout burgemeester Stijnen ook op tot de nodige bescheidenheid. Wij hopen dat hij deze keer zijn ‘troepen’ wel onder controle kan houden. Als de interne keuken van bepaalde partijen de bestuurbaarheid van onze stad in gevaar brengt, wordt het ook ons probleem. De inwoners van Turnhout verdienen beter dan het opgevoerde circus van de voorbije maanden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is