Open Vld en N-VA zien referendum wel zitten

Op 3 november 2010

Buurtvereniging De Gulden Vellekens uit Turnhout staat niet alleen met haar wens voor een referendum over de Noordboulevard. Oppositiepartijen Open Vld en N-VA scharen zich achter het initiatief.

De Noordboulevard is een van de zes toekomstige toegangswegen van Turnhout die het verkeer zullen leiden naar een grote parking in de stadsrand. Bezoekers kunnen hun weg naar het centrum dan te voet of met het openbaar vervoer voortzetten. Het tracé loopt van de Guldensporenlei tot aan Koningin Elisabethlei en zou in de loop van 2012 gerealiseerd moeten zijn.

"Open Vld Turnhout zal zich engageren om het dossier politiek te blijven aankaarten. We zullen ook mee op zoek gaan naar de nodige 4.100 handtekeningen", zegt Bart Voordeckers van de liberale partij. "Het stadsbestuur heeft het mobiliteitsdebat de jongste jaren zeer strak geregisseerd. Alle oprechte bezwaren en bedenkingen van de Turnhoutenaars werden onder de mat geschoven. De voltallige Turnhoutse oppositie heeft dit aangekaart."

"Betreurenswaardig"

Els Baeten van N-VA sluit zich hier bij aan. "Het is betreurenswaardig dat, indien je gehoord wil worden als burger je een actiegroep dient op te richten met als doel een referendum te organiseren", zegt Els Baeten van N-VA. "N-VA Turnhout steunt deze volksraadpleging en hoopt dat alle Turnhoutenaren gaan beseffen dat onze stad niet gediend is met halve maatregelen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is