Sluiting Delhaize in Turnhout

Op 12 juni 2014

Bij de aangekondigde sluiting van de Turnhoutse vestiging van de grootwarenhuisketen Delhaize wil de plaatselijke afdeling van N-VA de getroffen personeelsleden en families een hart onder de riem steken en alle sterkte toewensen. De partij hoopt dat er alsnog een positieve oplossing uit de bus komt voor Delhaize, een winkel met een rijke traditie en van zeer groot belang voor het sociale bindweefsel van onze stad.

N-VA stelt vast dat Turnhout de laatste tijd heel wat klappen gekregen heeft. De aangekondigde afdanking van 40 personeelsleden of zelfs sluiting van drukkerij Proost, de uitlatingen van de CEO van de speelkaartenproducent Cartamundi (...onze vaderlandsliefde is niet oneindig...) en de gevolgtrekkingen van VOKA (...vertrekt Cartamundi uit Turnhout...) duiden heel sterk aan dat de grafische industrie, die als een rode draad doorheen de geschiedenis van Turnhout loopt, wankelt. Onze fractie heeft tijdens de voorbije gemeenteraden herhaaldelijk over deze materies tussenkomsten gehouden.

Daarenboven stelde de rechtbank van Turnhout de laatste tijd nogal wat curatoren aan voor de begeleiding van kleinere bedrijven die de boeken neergelegd hebben.

Onze stedelijke economische barometer kleurt rood.

 

Namens N-VA Turnhout

Erwin Brentjens, Gemeenteraadslid

Herman Schaerlaekens, Voorzitter

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is