Ben Nabij ; Heilig Graf Turnhout

Op 14 april 2021

Scholen stomen jongeren klaar voor veiligheidsberoepen


En in Turnhout mag Heilig Graf dankzij N-VA deze opleiding aanbieden.
 

Defensie, de bewakingssector, de brandweer, de gevangenissen en de politie bieden elk jaar 4.000 vacatures aan, maar het wordt steeds moeilijker om gemotiveerde kandidaten te vinden voor deze veiligheidsberoepen.

Voor al deze verschillende jobs zijn weliswaar soortgelijke competenties vereist, maar tot nu toe is er in het secundair onderwijs geen opleiding die jongeren klaarstoomt voor een veiligheidsberoep.

Er bestaan alleen een paar opleidingen die jongeren kunnen volgen nadat ze eerst 6 jaar secundair onderwijs genoten hebben.

 

De Vlaamse Regering heeft 16 scholen secundair onderwijs nu de toelating gegeven om vanaf volgend schooljaar de nieuwe opleiding ‘Defensie en Veiligheid’ te organiseren in het technisch secundair onderwijs (TSO).

De scholieren van deze scholen kunnen zo in de 3de graad gedurende 2 jaar beter geïnformeerd en voorbereid worden op een veiligheidsberoep of een opleiding die hen verder vormt voor zo’n veiligheidsberoep.

De opleiding heeft de dubbele finaliteit, en zal dus voorbereiden op de arbeidsmarkt én op het hoger onderwijs.

 

In Turnhout zal Heilig Graf de opleiding aanbieden, we kregen dit heugelijke nieuws van het Kabinet van minister Ben Weyts N-VA .

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is