Bouwpromotor koopt deel voormalige hovenierderij

Op 15 juni 2021

Projectontwikkelaar Danneels kocht onlangs een deel van de voormalige hovenierderij Dierckx, die misschien wel de grootste groene long in het Turnhoutse stadscentrum is.

De bouwpromotor plant er een stedelijke ontwikkeling. 


“Dit ligt gevoelig”, geeft schepen van Ruimtelijke Ordening Els Baeten (N-VA) toe. “We bekijken welke randvoorwaarden we kunnen opleggen.”


Er zijn nog groengebieden in het stadscentrum, maar ze zijn vaak verborgen achter gevels en meestal in privébezit. Bovendien zijn het veelal woongebieden, dus gegeerd door projectontwikkelaars. De voormalige hovenierderij Dierckx ligt in het binnengebied tussen de Otterstraat, Boomgaardstraat, Jef Van Heupenstraat en Bentelstraat. Het is eigendom van twee families die erfgenamen zijn van hovenier Dierckx. Een van deze families heeft haar deel nu verkocht.


“We hebben met deze mensen rond de tafel gezeten”, zegt schepen Els Baeten. “We waren verrast. We wisten niet dat de grond te koop was. De projectontwikkelaar wil er huisjes, huisjes, huisjes. Als stad kijken we vooral naar welk groen we in het centrum kunnen behouden. Dit is voor ons gevoelig terrein. We bekijken dus welke randvoorwaarden we kunnen opleggen. Onze groenambtenaar heeft de opdracht gekregen om alle bomen op het domein te inventariseren.”


Meer hierover in artikel ;

Bouwpromotor koopt deel voormalige hovenierderij, groene sta... (Turnhout) - Het Nieuwsblad

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is