Dossier AA-Vallei; Paul Moelans

Op 29 juni 2021

Turnhouts stadsbestuur stelt onafhankelijk expert Leo Van Broeck om in dialoog te gaan met Schorvoort

 

Onafhankelijk expert Leo Van Broeck krijgt namens het Turnhoutse stadbestuur het mandaat om onderzoek en bemiddeling voor én met Schorvoort op te starten. Hij zal de eerste projectfase begeleiden. Zijn opdracht bestaat uit het oplossen van de impasse die ontstaan is rond de ontwikkelingsplannen voor de Aa-vallei en om een maximaal draagvlak te creëren voor de uiteindelijke plannen. Alles in samenspraak met de projectontwikkelaar én met de bewoners van Schorvoort. Participatie, openheid en overleg staan hierbij centraal.

 

Leo Van Broeck is burgerlijk ingenieur-architect en medeoprichter van het Brusselse architectenbureau Bogdan & Van Broeck en gewezen Vlaams Bouwmeester (september 2016 – juli 2020). In een eerste fase van het komende onderzoek zal hij via bevraging via een-op-eengesprekken zoeken naar een consensus bij de belanghebbenden. Alle verschillende standpunten, visies en verwachtingen zal Leo Van Broeck in kaart brengen. Tegelijk zal hij ook de beschikbare data over het gebied en de aangrenzende wijken bestuderen. Daarna zal hij alle opties verkennen om een scenario uit te werken waarvoor er draagvlak en consensus is.

 

“Door het aanstellen van deze onafhankelijk expert gaan we terug naar de wijk om samen met hen de invulling van de AA-Valei opnieuw te bespreken.  Wij hebben als N-VA Turnhout steeds gezegd dat het “masterplan Schorvoort” geen definitief plan mocht zijn en dat hier aanpassingen moesten mogelijk zijn.  

Dit plan had de bedoeling om de maximale krijtlijnen te bepalen voor dit woonproject.  Vanuit de oppositie maar ook vanuit de meerderheid hebben we steeds gepleit dat hier het principe van het voortschrijdend inzicht moest primeren.  Wij zijn blij dat we, ook als coalitiepartner, zoals ook afgesproken met de buurtbewoners, terug in dialoog kunnen gaan om alsnog een goed en breed draagvlak te bekomen.  Ook kijken we uit naar de mobiliteitsstudie die de komende maanden zal worden opgestart voor de mobiliteit in en de ontsluiting van Schorvoort.  Hier werd door ons ook steeds op aangedrongen en wij zijn blij dat deze piste ook wordt verder gezet door het huidige college.

Met deze acties willen we zo optimaal mogelijk tegemoet komen aan de opmerkingen van de wijkbewoners en de andere stakeholders en willen we samen met hen komen tot een aanvaardbare en aangename uitbreiding in onze wijk.” zegt Paul Moelans, gemeenteraadslid N-VA Turnhout en schorvoortenaar.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is