Els Baeten; Restauratie van Heilig Graf gaat verder

Op 3 november 2020

Restauratie van de apostolische school in Turnhout gaat verder, onze schepen Els Baeten komt hier met dit prachtige nieuws; 

 

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent 1.496.594,69 euro toe voor de restauratie van de vroegere apostolische school van Turnhout, nu gekend als Basisschool Klein Heilig Graf. “De vroegere apostolische school van Turnhout werd opgericht als vormingsschool voor toekomstige missionarissen. Het beschermde gebouw heeft vandaag nog steeds een onderwijsfunctie. De basisschool en de eerste graad secundair onderwijs van het Heilig Grafinstituut zijn er gevestigd”, zegt minister Diependaele.


De vroegere apostolische school van Turnhout werd opgericht als vormingsschool voor toekomstige missionarissen. De school is gedeeltelijk beschermd als monument: de oude vleugels, de bakstenen omheiningsmuur en de kapel met Lourdesgrot. Vandaag zijn de basisschool en de eerste graad van het Heilig Grafinstituut in de gebouwen gevestigd. “De infrastructuur is verouderd en heeft nood aan een algemene opknapbeurt”, laat Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele weten. “Zo worden de gevels, het dak en het schrijnwerk gerestaureerd, net als de plafonds, de wanden en de klasseninfrastructuur.”

 

Vleugels a en b worden nu gerestaureerd. De andere vleugels kregen al en opknapbeurt, zodat straks de hele school weer klaar is voor het onderwijs van de toekomst.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is