Minister Weyts geeft huursubsidie aan een school in Turnhout

Op 22 november 2019

75 scholen krijgen van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts een huursubsidie waarmee ze snel extra plaatsen in de klas kunnen realiseren. De investering van jaarlijks € 6 miljoen komt meer dan 16.000 Vlaamse leerlingen ten goede en realiseert 3.808 extra plaatsen.

Weyts: “Vlaanderen investeert deze regeerperiode € 500 miljoen in schoolinfrastructuur. We gaan gloednieuwe scholen bouwen, maar soms kan een school daar niet op wachten. Waar de nood hoog is, gaan we huren zodat we alle leerlingen een plaats in een klas kunnen aanbieden”.

De Vlaamse Overheid investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in de bouw van gloednieuwe schoolgebouwen. Maar nieuwbouw is zelden de snelste en niet overal de juiste oplossing voor een capaciteitsprobleem. Huren is vaak een goede oplossing om snel en flexibel extra plaatsen in de klas te realiseren. Ook in een nieuwe woonwijk waar nog maar net veel jonge gezinnen zijn komen wonen of in complexe stadsvernieuwingsprojecten kan het aangewezen zijn om extra schoolruimte te huren.

75 scholen krijgen nu van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts een huursubsidie waarmee ze op korte termijn extra plaatsen in de klas kunnen realiseren. Gedurende maximaal 18 jaar ontvangen de scholen jaarlijks € 6 miljoen om extra gebouwen te huren of bestaande schoolinfrastructuur te renoveren. Die investering komt 16.616 leerlingen ten goede en realiseert 3.808 extra plaatsen. Het gaat om 23 scholen in West-Vlaanderen, 16 scholen in Oost-Vlaanderen, 16 scholen in de provincie Antwerpen, 11 scholen in Vlaams-Brabant, 8 scholen in Limburg en 1 school in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De projecten werden geselecteerd op basis van objectieve criteria zoals capaciteitsnood, multifunctionaliteit en duurzaamheid.

 In Turnhout valt Sint Jozefcollege in de prijzen ; zij krijgen een subsidie van 20.054 euro en de opstart is in 2020 . 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is