Vlaamse regering kent conceptsubsidie toe aan Turnhout voor stadsvernieuwingsproject

Op 16 november 2019

Deze Vlaamse regering heeft vrijdag 15 november zes conceptsubsidies goedgekeurd. De subsidies, in totaal goed voor 360.000 euro, zullen worden ingezet voor de innovatieve en kwalitatieve conceptuele ontwikkeling van stadsvernieuwingsprojecten.

Na een beoordeling door de jury stadsvernieuwing, werd een subsidie t.b.v. 60.000 euro toegekend aan de steden Brugge, Hasselt, Roeselare, Sint-Niklaas, Sint-Truiden en Turnhout.

 

De conceptsubsidies kaderen in het Vlaamse beleid om stadsvernieuwing te ondersteunen. Het budget voor de conceptsubsidies, 360.000 euro in totaal, wordt aangewend voor de ondersteuning van de conceptuele uitwerking van innovatieve stadsprojecten.

Dit stimuleert de Vlaamse steden tot het formuleren van voorstellen over vooruitstrevende stadsvernieuwing. Hierdoor fungeert de conceptsubsidie als een hefboom voor de realisatie van kwaliteitsvolle en duurzame stadsprojecten.

De Vlaamse Regering kan zo jaarlijks een aantal steden in staat stellen een eerste aanzet te geven richting stadsvernieuwing.

 

Graag bezorg ik u een voorstel tot korte tekst (onderstaand) en visual (in bijlage) die jullie kunnen gebruiken op jullie website en/of andere sociale media kanalen om dit goede nieuws over de conceptsubsidie voor de herontwikkeling van de buurt Otterstraat in Turnhout te verspreiden.

 

“Deze Vlaamse Regering ondersteunt steden bij de conceptuele ontwikkeling van stadsvernieuwingsprojecten. Ook aan onze stad Turnhout wordt 60.000 euro subsidie toegekend om een echte aanvang te kunnen nemen met de herontwikkeling van de buurt Otterstraat.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is