Vlaamse Regering keurt Strategische Transformatiesteun goed voor Medimundi te Turnhout

Op 14 december 2020

Toekenning van Strategische Transformatiesteun aan Medimundi bv te Turnhout.

Het voorstel betreft het toekennen van een transformatiesteun van 805.423,97 euro.

 


Medimundi is opgericht als spin-off van de Universiteit Antwerpen en Cartamundi te Turnhout. De Universiteit Antwerpen heeft FFP2- en FFP3-maskers ontworpen en deze zullen worden beschermd onder een patentaanvraag. Medimundi verwerft een exclusieve licentie voor de productie van het specifieke mondmasker.

Cartamundi stelt aan Medimundi zijn knowhow ter beschikking. Op alle diensten die normaal nodig zijn voor een reguliere bedrijfsvoering zoals het aannemen en inwerken van personeel, accounting, onderhoud van machine en ruimtes, ICT, inkopen van materialen, ontwerpen van huisstijl en verpakkingen, juridische ondersteuning, communicatie intern en extern, … kan Medimundi op Cartamundi rekenen aan marktconforme voorwaarden. Medimundi is opgestart in de gebouwen van Cartamundi Turnhout.

Met de oprichting van Medimundi is er resoluut gekozen om zich toe te leggen om op industriële schaal mondmaskers te produceren en Medimundi heeft daarbij de visie om één van de belangrijkste internationale nichespelers te worden. Medimundi wil dit bereiken door doelbewuste diversificatie ten opzichte van de bestaande massaproducten.

 

Op 3 juli 2020 besliste de Vlaamse Regering over een aantal versoepelingen passend onder het ‘Temporary Framework’ van de Europese Commissie waardoor de onderneming als grote onderneming buiten een regionale steunzone investeringssteun kan genieten en dit project een hoger maximaal steunbedrag kan genieten. De Vlaamse Regering kent aan het project van Medimundi 805.423,97 euro Strategische Transformatiesteun Covid-19 voor investeringen toe.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is